Tudi tokrat, sicer v posebnih okoliščinah, želimo 9. maja na EGSŠ Radovljica obeležiti Dan Evrope.

Ta dan obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Leta 1950, kmalu po siloviti drugi svetovni vojni, ki je dodobro opustošila celino, je tedanji zunanji minister Robert Schuman v govoru v Parizu predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljalo trajni mir med evropskimi narodi.

Tako se vsako leto na ta dan dodatno osredotočimo na pomen miru, enotnosti in mednarodnega sodelovanja v evropskem prostoru.

Vlogo ambasadorjev Šole ambasadorke evropskega parlamenta (EPAS) so v tem šolskem letu prevzeli dijaki 2. g. Ti so novembra 2019 raziskali različne teme. Prevetrili so splošne informacije o Evropski uniji, zlasti pa so se osredotočili na izziv zaposlovanja mladih.

Posvetili so se raziskavi evropskih projektov, ki vzpodbujajo in olajšujejo vstop mladih v svet dela (Erasmus + za mlade podjetnike, Jamstvo za mlade…), prav tako so preverili, kako uspešno se v evropske projekte vključujejo tukajšnje lokalne skupnosti, podjetja in razvoje agencije.

Vabimi vas, da si njihove prispevke preberete.

Intervju zavod za zaposlovanje

Irena Joveva

Jamstvo za mlade

Projekti na šoli

Za mlade podjetnike

Kviz: Evropska unija

Občina Radovljica

Zaposlovanje mladih

Zibelka idej Ragor

Verjamemo, da so podatki zanimivi tudi za vas.

Zakaj? Nove možnosti se vam tako v izobraževanju kot tudi v svetu dela odpirajo tudi s pomočjo projektov, ki jih financira Evropska unija.

2. g z mentorico Marjo Podjed