Erasmus+ mobilnost

V šolskem letu 2020/21 prakse v tujini ne bomo izvajali.

Helena Thilakarathna Velikanje, koordinatorica Erasmus+ mobilnosti

Spomin na Erasmus+ mobilnost

Minilo je natanko eno leto od Erasmus+ mobilnosti naših dijakov v Bragi na Portugalskem. Zato smo se za spomin fotografirali z Europass potrdili. Naslednja skupina se v Brago odpravlja v nedeljo, 27. 10. 2019.

Vabljeni, da spremljate njihova javljanja na tej spletni strani, FB in Instagramu EGSŠ Radovljica.

Helena Thilakarathna Velikanje, koordinatorica Erasmus+ mobilnosti

Priprave za Portugalsko v Cerknem

V soboto, 5. 10. 2019, smo se ob 11. uri zjutraj zbrali pred šolo. Polni pričakovanj smo  nestrpno čakali, da se bomo vkrcali na avtobus in se odpeljali proti Cerknem. Vožnja je bila zaradi ovinkov čez Kladje in del na cesti naporna, vendar pa je na srečo kar hitro minila. Ko smo stopili v hotel, sta nam profesorici podali nekaj navodil, nato pa smo lahko odšli v sobe. Po kosilu, ki je bilo samopostrežno in zelo okusno, smo imeli nekaj prostega časa. Lahko smo gledali filme, odšli na bazen ali pa v fitnes. Imeli smo tudi dve uri časa za učenje in šolske obveznosti. Vsak si je našel nekaj, večina pa smo prosti čas izkoristili ob druženju v sobah ali pa na bazenu. Nato smo vzeli računalnike ter odšli v sejno sobo, kjer smo se bolje spoznali drug z drugim ter se pogovarjali o praksi v tujini in o sami Portugalski. Ko smo končali z delom, smo šli  na hotelsko večerjo, potem pa smo spet imeli čas za dejavnosti po izbiri, nekaj smo ga porabili za pripravo predstavitve  Portugalske in krajev, ki jih bomo tam obiskali. Naslednji dan smo vstali zjutraj ob sedmih ter se  po zajtrku podali na kratek pohod do gozdarskega vrta, kjer smo občudovali lepote narave in napisali vsak svoj haiku, to je japonska pesniška oblika, ki obsega sedemnajst zlogov. Ko smo prišli nazaj v hotel, smo predstavili naša odkritja o Portugalski in odšli na kosilo. Po kosilu smo pobrali svoje stvari in se odpeljali nazaj proti šoli oziroma domu. Priprave so bile neverjetna izkušnja, saj smo se med seboj bolje spoznali, se povezali in odnesli veliko novega znanja o Portugalski, ki nam bo zagotovo koristilo na vseh ekskurzijah, ki se jih bomo med našo enaindvajsetdnevno prakso tam udeležili.

Nejc Muhič, 3. b

Razpis za Erasmus+ mobilnost 2019/2020
Praksa v tujini – Braga, Portugalska

EGSŠ Radovljica je bila izbrana za sofinanciranje projekta Izkušnje nas bogatijo in opolnomočijo.
Dijaki drugih letnikov medijske smeri imate možnost, da svojo popolno vlogo oddate do 22. maja 2019. Kriteriji za izbor so navedeni v razpisu.

Razpis

Dijaki se boste usposabljali na delovnih mestih pri delodajalcih na Portugalskem. Na spletu so na voljo vse začetne informacije in priloge, ki jih je potrebno priložiti k prijavi (vsi dokumenti morajo biti izpolnjeni na računalniku). Pred izpolnjevanjem prilog natančno preberite navodila.

Ostala dokumentacija:

Prijava na prakso v tujini
Moj CV

V pomoč so vam:
CV-vzorec
Navodila: Kako izpolnim CV 
Evropska jezikovna lestvica

Rok za prijavo je 22. 5. 2019 do 12. ure.

Možni delodajalci (pravi bodo znani pred odhodom):

Media (design, radio, photography):
Cru design – www.crudesign.pt/index/
Phosphorland – phosphorland.pt/
Gen Design Studio – http://www.gen.pt/
A Regional – http://www.regional.com.pt/
Revista Spot – http://revistaspot.pt/
Tipografia Priscos – http://www.tipografiapriscos.com/
Mais de Cópias – https://www.facebook.com/maisdecopias/
Antena Minho – http://www.antena-minho.pt/
RUM – http://www.rum.pt/

Helena Thilakarathna Velikanje, vodja projekta mobilnosti Erasmus+

Braga, Portugalska 2018/2019