Naslednji teden bo od ponedeljka, 13. 5., do petka, 17. 5., na šoli potekala dijaška izmenjava z avstrijsko šolo HAK Mürzzuschlag. Obiskalo nas bo 45 dijakov ter 5 njihovih učiteljev spremljevalcev.

Te dni bo tudi potekal pester program.

V ponedeljek bomo ob 14.30 izmenjavo pričeli s kulturnim programom in dobrodošlico. Od 15.00 do 16.30 se lahko pridružite športnim aktivnostim, kjer se lahko z njimi pomerite v nogometu, košarki ali odbojki. (Vpišite se na razpredelnico pri Tednu vseživljenjskega učenja, ki visi na vratih govorilnice pri zbornici.)

V torek se bo ob 8.30 pričel delovni dan s predstavitvijo najboljših izdelkov šolskih tekmovanj. Tri njihove in tri naše najboljše skupine bodo prikazale izsledke ter ideje pri reševanju problematike s področja družbeno odgovornega podjetništva.

Sledili bodo zanimivi govorci: gospod Mark Toplak iz agencije RAGOR (Razvojna agencija Zgornje Gorenjske), gospa Anita Hrast z inštituta IRDO (Inštitut za razvoj družbene odgovornosti), gospa Lucija Glavič z inštituta EKVILIB ter Jan Bizjak, ki bo zastopal podjetje Infrastuktura Bled.  

Na temu programu bodo ves dan prisotni tisti dijaki EGSŠ Radovljica, ki so bili vključeni v projekt CSR in CLASS.

Kasneje si bodo gosti ogledali turistični ekološki kompleks Garden Village ter se sprehodili na Blejski grad.

V sredo ob 9.00 pričnemo z delavnicami. Tu bodo aktivnosti potekale v desetih mešanih skupinah, saj se bodo tem delavnicam pridružili tudi nekateri naši dijaki. Skupine bodo svoje izdelke na koncu tudi predstavile vsem navzočim.

Popoldne si bodo na Jesenicah ogledali naše partnersko podjetje Plastkom in se zapeljali do Planice.

V četrtek se bo avstrijska skupina podala na celodnevno ekskurzijo, na kateri si bodo ogledali Škocjanske jame, pot pa bodo nadaljevali do slovenske obale, kjer se bodo ustavili tudi v Krajinskem parku Sečoveljske soline.

V petek naše goste čaka ogled čebelarstva Ambrožič.

Več si lahko ogledate v priponki. Ker je delovni jezik izmenjave angleščina, je tudi besedilo v tej priponki v angleščini.

Ponovno vas vabimo, da se pridružite dejavnostim, ki bodo potekale te dni.

Njihovega obiska se veselimo in verjamemo, da se bomo vsi potrudili za gostoljuben in korekten odnos.

 

Oglejte si dogajanje po dnevih.

 

Marja Podjed, vodja