V torek, 10. 5. 2022, smo s sošolci iz ekipe Pet cekinov odšli na srečanje z gospo Christine Lagarde, predsednico Evropske centralne banke v Frankfurtu. Srečanje je potekalo v prostorih Banke Slovenije. Ker smo zmagali na dijaškem tekmovanju Generacija Euro, smo za nagrado dobili priložnost, da jo še v živo spoznamo.

Vsak izmed udeležencev se je moral predstaviti in o sebi tudi nekaj povedati. Pogovor se mi je zdel zelo prijeten, zanimiv predvsem zato, ker nam je gospa povedala svoje izkušnje glede poklicne kariere in nam podala nekaj življenjskih nasvetov. Med predstavitvijo sem omenila, da grem študirat pravo, kar jo je zelo presenetilo, saj je tudi ona tako začela svojo poklicno pot. Na koncu predavanja mi je zaželela srečo, da naj samo vztrajam in nikoli ne obupam. To je na kratko opredelila z besedami: “Keep up, keep up”.

Nina O.

 

Izkušnja se mi je zdela izjemna. Presenetilo me je, kako smo se z njo lahko pogovarjali, saj ni bilo strogo uradno, ampak sproščeno in zabavno. Svetovala nam je, kako doseči svoje cilje in postati bolj samozavestni in prepričani vase ter da nas napake ne vržejo s tira, ampak naj se iz njih učimo za prihodnost.

Nina P.

 

Srečanje je potekalo v obliki sproščenega pogovora, kjer je predsednica odgovarjala na naša vprašanja. Srečanje mi je bilo zelo všeč in dobila sem veliko napotkov, ki mi bodo zagotovo koristili v prihodnosti. Z izkušnjo sem zelo zadovoljna in bi to tekmovanje priporočila tudi drugim.

Tina D.

 

Srečanje s Christine Lagarde mi je bila prvovrstna izkušnja. Takoj ob prihodu na Banko Slovenije smo bili deležni pogostitve, počutili smo se lahko skoraj tako kot doma. Za tem je sledil odprti krog pogovora z gospo predsednico in guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Vasletom. Pogovor je bil zanimiv in motivacijski. Ob njunih idejah sem se prav zamislil. Ko pogledam na dogodek kot celoto, sem vesel in hvaležen, da sem bil lahko del takšne prijetne izkušnje, ki mi bo zagotovo pripomogla pri nadaljnji karierni poti.

Maj L.

 

Katja Poljanec, mentorica

Fotografije: Banka Slovenije