V četrtek, 17. oktobra, je na naši šoli in sosednji gostinski potekal Vrtiljak poklicev od 8. do 14. ure.

Vrtiljak poklicev je vsakoletna prireditev na Gorenjskem, kjer učenci spoznavajo poklice, za katere se lahko izobražujejo na gorenjskih srednjih šolah. Vrtiljak poklicev 2019 je organizirala Srednja gostinska in turistična šola Radovljica (SGTŠ), ki je našo šolo zaprosila za prostore, kjer so se dodatno odvijale delavnice s predstavitvami različnih poklicev. Na letošnji prireditvi je sodelovalo 1.163 učencev iz 22 osnovnih šol, 7 srednjih šol pa je ponudilo 29 delavnic. Vsaka delavnica je trajala od 15 do 30 minut. Vsi učenci so si ogledali predstavitve poklicev na prireditvenem prostoru v telovadnici SGTŠ in vsak je sodeloval na dveh delavnicah, ki si ju je sam izbral s priloženega seznama delavnic.

Na osrednjem prireditvenem prostoru so šolo predstavili dijaki 2., 3. in 4. letnikov. Ponudili so atraktivno delovanje programiranega kolesa z VR-očali v okviru projekta Popestrimo šolo.

Na naši šoli so potekale štiri delavnice, sodelovalo je 10 mentorjev in 28 dijakov:

a) ekonomija

b) multimedija: v radijskem studiu je potekala predstavitev radijskega studia s kratkim programom, v video studiu  pa vremenska napoved in predstavitev studia

c) grafična delavnica: predstavitev fotografskega dela in tipografije (tisk na majice, broške…), različnih tehnik animiranja (risanje na osvetljenih mizicah, 2D, Adobe After Effects, 3D-animacija, stopmotion z lutkami)

č) računalništvo: predstavitev zaščite in čiščenja diska računalnika, mentorji in dijaki iz Srednje tehniške šole Kranj

Na šoli smo poskrbeli za dobro počutje, odlično informiranje o poklicih (tudi z aktualnim izobraževalnim gradivom) in pripravo priložnostne razstave za vse udeležence organiziranega dogodka.

Irena Papac, multiplikatorka POŠ