15. februarja smo na šoli izvedli “E-šport & VR party” turnir za ekipe in tekmovanje za šolskega prvaka v arkadnem plesu. Tematika dogodka je bila sodobna športna zabava. Da smo krepili ekipni duh (Team building), je bila prijava na turnir možna samo za ekipe (dvojice), ki so se pomerile med seboj v kar šestih disciplinah (igrah).

Na interaktivnih športnih simulatorjih so ekipe za uspešno izvedbo morale pokazati nekaj kondicije in koordinacije. Posebnost disciplin je tudi v tem, da so kar tri nastale v okviru slovenske produkcije (SIMBOARD/SIMDANCE – Goldsprint Games) ter slovenska verzija BEAT SABER igre za VR-očala podjetja Multiversum.

Šolska strokovna tehnična ekipa je poskrbela za nemoten prenos v živo tako na YouTubu kot v Telemach, A1 in T2 televizijski programski shemi, in sicer na kanalu V ŽIVO! Skrajšan posnetek prenosa si lahko ogledate tukaj.

Šola je poskrbela za majice, malico in pijačo, sponzor Arkademija Jesenice pa je dostavil avtomobilski simulator in Nintendo Switch igralno konzolo. Zahvala gre tudi “televizijskim” komentatorjem, ki so še dodatno popestrili spremljanje turnirja.

V ekipnem turnirju “E-šport & VR party” so bile odigrane discipline: (1) BE SAVIOUR/ASSETO CORSA (VR), (2) FIFA’23 (Nintendo Switch), (3) SKI RACE (Nintendo Switch), (4) SIMBOARD, (5) KEEP TALKING (VR), (6) ARKADNI PLES. Sodelovale so 4 ekipe. Dve ekipi so prijavili dijaki EGSŠ in dve ekipi dijaki iz drugih šol (BC Naklo, Iskra Kranj, SGTŠ Radovljica).

Hkrati se je odvijal tudi ŠOLSKI POKAL V ARKADNEM PLESU. Na šolskih plesnih podlagah je med štirimi tekmovalci zmagal Blaž Oman iz 4. b in tako postal šolski plesni prvak v arkadnem plesu za šolsko leto 2023/24. Prejel je pokal in plesno podlago za domačo uporabo.

Čestitamo!

Primož Zorko, organizator