Kaj bi povedala o sebi? Na kratko se predstavi.  

Sem Ana Pušar, stara sem 18 let in prihajam iz Škofje Loke. Prosti čas rada preživljam v družbi prijateljev ali pa si ogledam kakšen film. V zadnjem času sta me prijateljici navdušili tudi nad branjem.  

Si pričakovala tako dober uspeh na poklicni maturi in kako ga doživljaš? 

Nad svojim uspehom sem zelo presenečena in mi veliko pomeni, sicer pa tako dobrega uspeha  nisem pričakovala.  

Kako si si organizirala učenje, da si bila vsa leta tako uspešna? 

Zase ne bi rekla, da sem se v srednji šoli veliko učila. Po navadi sem se učila večer pred testom, kakšno uro ali dve, odvisno od predmeta.  

Kje si pridobila največ uporabnih znanj, veščin in izkušenj ter kje jih nameravaš uporabljati? 

Največ uporabnih znanj, veščin in izkušenj sem pridobila pri strokovnih predmetih, ki so me tudi najbolj zanimali. Prepričana sem, da mi bo koristilo tudi znanje, ki sem ga pridobila pri splošnih predmetih. Veliko izkušenj sem pridobila tudi na praktičnem usposabljanju z delom. Pridobljeno znanje, veščine in izkušnje nameravam uporabiti tako v vsakdanjem življenju kot tudi na svoji karierni poti.  

Kaj ti pomeni izobrazba?  

Izobrazba mi veliko pomeni, saj se mi zdi, da je v današnjem času vedno bolj pomembna. Predstavlja mi nek osebni dosežek, ki ga lahko dosežeš le sam, s svojimi sposobnostmi in delovnimi navadami.  

Kakšni pa so načrti po zaključku srednje šole? Že imaš začrtano poklicno pot? 

Po zaključku srednje šole se nameravam vpisati na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Po končanem študiju pa se želim zaposliti v kakšnem podjetju.  

Kaj ti bo iz srednješolskih let ostalo v najlepšem spominu? 

Iz srednješolskih let mi bodo v najlepšem spominu ostala prijateljstva, ki so nastala v teh letih, pa tudi vsi lepi spomini in trenutki preživeti v šolskih klopeh.  

 

Z diamantno maturantko se je pogovarjala Anamarija Krajšek, profesorica slovenščine 

Fotografija: Iztok Mulej, prof.