V mesecu aprilu in maju smo na nogometnem igrišču v športnem parku v Radovljici odigrali 16 tekem. Vse tekme so bile odigrane po pouku v času od 14.15 do 16. ure. Razredne ekipe so bile razdeljene v dve predtekmovalni skupini s po štirimi ekipami. Igrali so po sistemu vsak z vsakim. V polfinale sta se uvrstili prvouvrščena in drugouvrščena ekipa iz vsake skupine.

Za 3. mesto sta nato igrali ekipi 3. b proti 2. e. Tekma je bila zelo napeta saj so dijaki 2. e tik pred koncem tekme v rednem delu izenačili rezultat na 2 : 2. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, kjer je bila ekipa 2. e uspešnejša in je zmagala z rezultatom 5 : 3.

V finalu sta se pomerili razredni ekipi 2. g proti 2. a. Po vodstvu ekipe 2. a razreda z 1 : 0,  je sledil preobrat, ko so igralci iz 2. g najprej izenačili rezultat in nato v zadnji minuti tekme dosegli še zmagoviti gol. Tako je bil končni rezultat 2 : 1 za ekipo 2. g.

Končni vrstni red:

  1. mesto: 2. g
  2. mesto: 2. a
  3. mesto: 2. e
  4. mesto: 3. b

5.-6. mesto: 3. g in 1. SGTŠ

7.-8. mesto: 1. e in 1. g

To je bilo že 15. prvenstvo EGSŠ v nogometu, ki sem ga organiziral, vodil, odsodil in o njem napisal poročilo. Edini motiv je v tem, da dijaki očitno radi igrajo nogomet v obliki medrazredne lige. Žal se sami ne znajo organizirati in potrebujejo mojo pomoč. Poleg lige v odbojki, ki jo vodi Lidija Brezavšček, bi dijakinje in dijaki EGSŠ zagotovo igrali tudi košarko 3 x 3, namizni tenis …

Jože Brezavšček, mentor