Zagotovo ste v zadnjih dneh na informacijski tabli v avli opazili video, ki prikazuje delovanje robota v boju z odpadki.

Na začetku šolskega leta smo se na šoli odločili, da se odzovemo vabilu Inštitutu Geothe Ljubljana k projektu Roboti v kriznem času. prijavili smo se skupaj z našo partnersko ekipo Osnovno šolo Ljubno.

V prvem delu projekta sta Katarina Fon iz 4. a in Vid Zorko iz 4. c napisala besedilo v nemščini Roboti v kriznih časih: prijatelji in pomočniki? Kasneje smo to vsebino posneli na video. Pri dramatizaciji smo vključili tudi Manco Japelj in Mišo Golja iz 4. g.

Dijaki so v zgodbi predstavili ideje, kako bi nam lahko roboti pomagali pri zbiranju odpadkov, pri njihovem ločevanju in predelavi.

V naslednjem videu pa sta Boris Lavrih iz 4. g in Rožle Pajntar iz 4. b to vsebino predstavila z robotom LEGO Mindstorm Inventor. Robot seveda ni voden daljinsko, temveč na osnovi predhodno določenega programa.

Oba videa je posnel iz montiral Rožle Pajntar, podporo pri nemščini je nudila Marja Podjed, pri tehničnih vprašanjih pa Primož Zorko.

Video si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Vsem sodelujočim vsa pohvala!

Marja Podjed, vodja