V torek, 18. oktobra, si bomo v dveh skupinah v Linhartovi dvorani v Radovljici ogledali gledališko predstavo Reformatorji na odru, ki traja 70 minut. Dijaki prejmete 6 ur OIV.

V predstavi bomo izvedeli, kako smo Slovenci dobili prvo Biblijo Jurija Dalmatina in prvo slovnico Adama Bohoriča. Drama, zapleti, pogum in vizija velikih ljudi bodo v odrski adaptaciji stripa navdušili mlade in odrasle. Predstava vas bo presenetila in popeljala v odkrivanje zgodb velikih osebnosti slovenske reformacije!

Boštjan Gorenc Pižama je pisatelj, prevajalec, komik in podkaster. Kot velik zaljubljenec v jezik, ki je tudi skupni imenovalec vsega, s čimer se ukvarja, se je z veseljem in veliko študijsko vnemo lotil tudi snovanja stripa o dobi, v kateri se je utemeljeval slovenski knjižni jezik. V predstavi, ki nastaja po njegovi besedilni predlogi, bo imel čast upodobiti Adama Bohoriča.

Nik Škrlec je igralec, TV voditelj in spletni ustvarjalec. Kot vsestranskega ustvarjalca ga še posebej navdihujejo in nagovarjajo teme, ki razpirajo vprašanja na presečiščih umetnosti in drugih oblik kreativnosti. V predstavi bo upodobil lik Jurija Dalmatina.

Cena vstopnice je okrog 7 € in jo boste plačali po položnici.

Ker bomo obiskali gledališče, ne pozabite na kulturno obnašanje in gledališki bonton: https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi3xIC1s9v6AhX3gP0HHaRcCcoQwqsBegQICBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dx92CEL-eJ-c&usg=AOvVaw2WHWohMph3-N95boK9-ciC

 

Dijaki se zberete z učitelji spremljevalci pred Linhartovo dvorano in se skupaj po navodilih usedete v dvorano.

 

Razporeditev:

  1. termin: 4. in 5. šolsko uro: od 10.50 do 12.10

Razredi: 1. a, 1. b, 1. c, 1. g, 2. e, 4. a, 4. b, 4. c, 4. e + 10 učiteljev spremljevalcev, ki imajo takrat pouk

Nato se vrnete v šolo, saj 6. in 7. uro nadaljujete s poukom po urniku.

 

  1. termin: 6. in 7. šolsko uro: od 12.30 do 13.40

Razredi: 1. e, 2. a, 2. b, 2. g, 3. a, 3. b, 3. e, 3. g, 4. g + 10 učiteljev spremljevalcev, ki imajo takrat pouk

Po predstavi ni več pouka.

 

Vsem želimo lep kulturni dan!

 

Pripravili Alenka Rozman in Ana Hlebanja

Fotografija: Darja Stravs Tisu