Aprila Prašiček Kovač je stara 19 let in prihaja iz Radovljice, kjer živi že od rojstva. Osnovno in srednjo šolo je obiskovala v domačem kraju in pred kratkim končala smer ekonomski tehnik na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica. Svoj prosti čas zelo rada preživlja s svojo družino in prijatelji.

 

Kaj bi lahko še povedala o sebi?

Sem pridna, delavna, vztrajna, zanesljiva in zelo rada pomagam drugim.

 

Zanima me, kako si organizirala učenje, da si bila vsa leta tako uspešna.

Menim, da je recept za uspeh v šoli sprotno delo. Tudi sama sem se sprotnega dela držala vsa štiri leta srednje šole. Zelo pomembno je dvoje: redno opravljanje domačih nalog in urejeni zapiski, iz katerih sem se učila in utrjevala svoje znanje.

 

Kje si pridobila največ uporabnih znanj, veščin in izkušenj ter kje jih nameravaš uporabljati?

Največ uporabnih znanj, veščin in izkušenj sem pridobila na šoli. Od profesorjev sem pridobila veliko teoretičnega znanja o ekonomiji in praktičnih veščin. Veliko izkušenj sem pridobila med opravljanjem prakse v računovodstvu Komunale Radovljica v tretjem letniku. Vse svoje pridobljeno znanje nameravam uporabljati v vsakdanjem življenju.

 

Kakšne načrte imaš za naprej? Se boš zaposlila ali nadaljevala šolanje? Kakšen poklic imaš v mislih?

Odločila sem se, da si bom vzela nekaj prostega časa za razmislek, saj je odločanje o nadaljnji življenjski poti zelo pomembno in želim sprejeti pravilno odločitev. Med tem časom si bom poiskala službo in opravljala poklic, za katerega sem se izšolala.

 

S čim se ukvarjaš v prostem času? Imaš kakšen poseben hobi?

V prostem času zelo rada berem, poslušam glasbo in hodim v hribe. Veliko prostega časa namenim svoji družini, saj mi je družina v življenju najpomembnejša. Vsi družinski člani me vzpodbujajo in so zelo ponosni na moje dosežke.

 

Kako načrtuješ počitnice?

Nikoli si ne delam načrtov vnaprej, vse, kar se dogaja med počitnicami, pride spontano. Med počitnicami mi ni dolgčas, saj vedno poskrbim, da so pestre in doživete. Rada preberem kakšno novo knjigo, pogledam film in odidem na morje s svojimi prijateljicami. Zelo rada obiščem svoje sorodnike v Prekmurju in v Avstriji.

 

Kaj bi rada sporočila mladim?

V življenju naletimo na veliko vzponov in padcev. V vsakem primeru vztrajajte, sledite svojim sanjam in bodite ponosni nase in na to, kar ustvarite.

Zbrala in uredila: Ana Hlebanja, prof. slov.

Fotografiji: Rožle Pajntar, 3. b