Dijaki 2. a, 2. b in 2. e smo se 7. oktobra udeležili garažnega športnega dneva. To ni bil navaden športni dan, saj je društvo Manipura za nas pripravilo šest različnih športnih in izobraževalnih delavnic. Spoznavali smo delo vojakov in gorskih reševalcev ter sami preizkusili njihovo opremo: sestavili smo reševalne sani, se oblekli v vojaško zaščitno opremo ter preizkusili orožje.

Na eni od postaj smo se preizkusili v lokostrelstvu, kjer smo z lokom streljali v tarčo. Ker je bil ta dan zelo hladen, smo se ogreli pri igranju bejzbola. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je s kijem ciljala žogico, druga skupina pa jo je morala čimprej ujeti in spraviti v posodo. Nato smo se imeli priložnost družiti z dijaki in študenti iz tujih držav. Z njimi smo plesali in se igrali igro telefonček.

Zadnja dejavnost je bila joga. Gospa, ki je vodila vodeno vadbo, nam je najprej v roko dala himalajsko posodo. Delali smo vaje za noge in roke. Na koncu je sledilo sproščanje ob različnih pomirjujočih zvokih.

Garažni športni dan je bil zelo zabaven. S sošolci smo lahko v sproščenem vzdušju spoznali in se naučili marsikaj novega.

Lara Weber, 2. e

Fotografije: Ana Hlebanja