Po vzoru izmenjave umetniških pisem po pošti ali mail arta vabimo vse dijake in zaposlene na šoli, da se pridružijo skupni akciji. Organiziramo likovni natečaj umetniških domislic na poštnih dopisnicah ali kuvertah/ovojnicah na temo razburljivega leta 2020.

Kako sodelovati:

  1. Na debelejši kos papirja formata A5 ali A6 (format razglednice/dopisnice), ki ga lahko enostavno odvržete v poštni nabiralnik, ustvarite motiv v poljubni tehniki (risba, kolaž, tempera, akvarel, grafika, origami idr.).

Vaša inspiracija naj bo leto 2020. Lahko tudi izrazite vaše misli in želje za leto 2021. Pomembno je, da ob ustvarjanju uživate. Če želite, lahko papir z motivom vstavite v kuverto oziroma porišete kuverto.

  1. Na sprednjo stran kuverte spodaj desno (po pravilih pošte) napišete naš naslov:

EGSŠ Radovljica, Gorenjska cesta 13, 4240 Radovljica

  1. Na zadnjo stran kuverte zgoraj levo v manjši pisavi napišete vaše ime in domač naslov.
  2. Dopisnico oziroma kuverto s poštno znamko oddajte v poštni nabiralnik. Rok za oddajo je najkasneje do 31. decembra 2020.

 

Nagrada:

Med prejetimi dopisnicami bomo na EGSŠ Radovljica izbrali tiste najbolj domiselne in jih predstavili na spletni razstavi v torek, 5. januarja 2021.

Glasovanje:

Na podlagi glasovanja na družabnih omrežjih bomo izbrali najbolj priljubljene motive občinstva. Glasovanje bo potekalo do petka, 8. januarja 2021.

Zmagovalce po izboru občinstva bomo razglasili 11. januarja 2021. Zmagovalci bodo prejeli darilo EGSŠ Radovljica.

Sodelujoči na natečaju se strinja z objavo poslanega motiva in svojega imena v javnosti (družabna omrežja, e-novičnik, razstava, plakat v javnem prostoru). Domačega naslova in naslova elektronske pošte ne bomo objavili, uporabljena bosta zgolj za potrebe interne komunikacije med EGSŠ in sodelujočim. Poslane izdelke bodo sodelujoči po zaključku projekta lahko prevzeli v šoli. Sodelovanje s poslanim izdelkom se bo dijakom štelo pod OIV (3 ure).

 

Maja Najdič, vodja natečaja