V mesecu decembru smo na malce drugačen način za bodoče dijake pripravili predstavitev Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica ter vseh treh programov, za katere izobražujemo.

Na začetku je ravnateljica podala nekaj splošnih informacij o šoli, programih, maturi in vpisu na študij. Izpostavila je predvsem poklice prihodnosti.

Za ekonomsko gimnazijo so dijaki 3. gimnazije, Maša, Tina in Maj, skupaj s profesorico Ireno Papac predstavili pouk ekonomije in podjetništva, Iztok Pungaršek je opisal, kako dijaki postanejo digitalno pismeni pri informatiki, Marja Podjed pa je povedala, kako poteka pouk pri nemščini v sodobnem informacijskem času.

Program ekonomski tehnik sta predstavili profesorici, ki poučujeta ekonomske strokovne predmete, Katja Poljanec in Lidija Perše, pridružile so se tudi dijakinje Špela, Neja in Zana, ki so povedale, kako poteka delo pri predmetu učno podjetje in pri statistiki. Tadeja Klinar je skupaj z maturantko Izo zaključila predstavitev s prikazom pouka pri angleščini, nemščini in poslovni nemščini.

Na koncu so se »vrata odprla« še za medijskega tehnika. Profesorice, ki poučujejo strokovne predmete, so skupaj z dijaki prikazale izdelke, ki nastanejo v vseh štirih letih izobraževanja. Najprej je Sabina Mevlja predstavila tipografijo in reprodukcijo, Anja Tolar Tomšič animacijo, Staša Slapnik pa izražanje s sliko in zvokov v podobi filmčka, ki ga je posnela skupaj z dijakoma Janezom Jakobom in Jakobom iz 2. a. V končnem klepetu je sodeloval tudi maturant Jure Mužan.

Hvala vsem za sodelovanje!

Zapisala Ana Hlebanja

Fotografije: Staša Slapnik in Ana Hlebanja