Vlada Republike Slovenije je 18. 9. 2020 ob 21. uri na dopisni seji sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2« (v nadaljevanju »Odlok«). S tem aktom, v uradnem listu bo Odlok predvidoma objavljen 19. 9. 2020, se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki bodo za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa veljali od ponedeljka, 21. 9. 2020 dalje. Spremembe so vezane predvsem na nošenje mask v zaprtih javnih prostorih (med temi tudi v vrtcih, šolah, zavodih).

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih in je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Prosimo vas, da od ponedeljka, 21. 9. 2020 dijaki v prostorih šole uporabljajo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza. Če bo možno v izobraževalnem procesu zagotoviti 1,5 m razdalje, nošenje maske ne bo potrebno. Zaradi velikosti učilnic in številčnosti razredov 1,5 m razdalje ne moremo zagotavljati ves čas, zato vas prosimo, da to upoštevate. Potrudili se bomo, da bomo čim večkrat razdaljo lahko zagotovili, da dijakom ne bo potrebno nosili mask celo dopoldne.

Odlok o nošenju mask

Ostanimo odgovorni in s tem zdravi!

EGSŠ Radovljica