Spoštovani starši, skrbniki in dijaki!

Tako kot vse ostale vzgojno-izobraževalne inštitucije v Sloveniji je tudi naša šola prejela navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v zvezi s preventivnimi ukrepi pred okužbo s koronavirusom.

Zato, da se ne bi po nepotrebnem okužili in širili bolezni, lahko največ storimo  s  primerno HIGIENO.

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja (kašljamo v robec, rokav).
  • Redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Na šoli smo pripravili Načrt ravnanja ob pojavu in širjenju koronavirusa, učitelji bodo o tem govorili z dijaki na prvi razredni uri, skrbimo za sprotno zračenje in razkuževanje kljuk, vrat ter stranišč.

Vse potrebne informacije, povezane s Covid-19, Nacionalni inštitut za javno zdravje redno posodablja in jih najdete na spletni strani https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov.

Na spodnji povezavi poleg zgoraj navedenih pravil najdete tudi SKICE IN NAVODILA o tem, kakšna je PRAVILNA HIGIENA KAŠLJA in NASVETI ZA UMIVANJE ROK:
https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

KORONAVIRUS – POGOSTA ZELO KORISTNA VPRAŠANJA IN ODGOVORI:
https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori#ali-obstaja-tveganje,-da-se-nov-koronavirus-pojavi-v-sloveniji.

NAVODILA OB MOREBITNI OKUŽBI IN BOLEZNI S KORONAVIRUSOM:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_za_bolnika_v_domaci_oskrbi_koronavirus.pdf

Prosimo, da priporočila in navodila na navedenih povezavah skrbno preberete.

Vodstvo šole