Vljudno vabljeni na informativne dneve na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica!

Kdaj?
V petek, 14. februarja, ob 9. in 15. uri, in v soboto, 15. februarja, ob 9. uri.

Kje?
Na Gorenjski cesti 13 v Radovljici.

Kateri so programi na naši šoli?
Ekonomska gimnazija, ekonomski tehnik in medijski tehnik.

Postani to, kar želiš!

Več si oglejte v brošuri naše šole.

 

Dijaki in zaposleni na EGSŠ Radovljica

 

Skupaj na poti v prihodnost!

Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica je šola na Gorenjski cesti 13. Številka trinajst je seveda srečna, saj smo šola, ki se v ustvarjalnem nemiru spreminja in razvija, ki odgovarja potrebam časa, izzivom gospodarstva in pričakovanjem delodajalcev, ob tem pa ohranja svoj JAZ in posebnost vsakega posameznika. Prepoznavni smo po razvijanju kreativnih idej in podjetniške miselnosti, velikem številu kulturnikov in športnikov.

Gimnazijka in glasbenica Mina Košar bi mladim svetovala, da so cilji in ambicije glavni razlog za človekovo motivacijo do dela, in če je želja dovolj velika, je treba imeti organizirano življenje. Narediti urnik, razporediti čas, delati za šolo in zase, za dušo! Še več bi o tem znali povedati naši odlični športniki, plavalci, plesalci, hokejisti, atleti, smučarji, biatlonke, ki imajo treninge tudi po večkrat na dan ali pa se šolajo na daljavo in opravljajo izpite preko Skypa. In minilo bo ravno eno leto, ko nam je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez dodelil certifikat Športnikom prijazno izobraževanje.

Mnogi dijaki so nam v mesecu decembru na dobrodelni prireditvi Bodi dober – bodi kul!, ko smo zbirali sredstva za izgradnjo dvigala v šoli za gibalno ovirane osebe, dokazali, da ne gulijo le šolskih klopi, ampak počnejo še marsikaj, gledališko nastopajo, pojejo, igrajo inštrumente, delajo salte in premete, in tako navdušujejo starše, sovrstnike, mentorje in učitelje.

EGSŠ Radovljica je dijakom prijazna šola z zanimivo zgodovino, urejenim okoljem in dobrimi prometnimi povezami. Šolski prostori so sodobno opremljeni s specializiranimi učilnicami.  Ustrezna oprema se nam zdi pogoj za uspešno poučevanje splošnih in strokovnih predmetov.

Trije različni programi, ekonomska gimnazija, ekonomski tehnik in medijski tehnik, omogočajo prepletanje in povezovanje vsa štiri leta šolanja.

Cilji vseh zaposlenih pa so splošna razgledanost, razvijanje veščin in ustvarjalnosti, učljivost, pokončna drža in družbena odgovornost, o čemer je razmišljala skupina dijakov, ki je bila vključena v mednarodni projekt Družbena odgovornost podjetij v razredu (CSR in CLASS), ko so iskali idejne rešitve za jeseniško podjetje, ki se ukvarja s predelavo odpadnih sveč. Naša šola že več let sodeluje s partnersko šolo Bridgwater & Taunton College v Veliki Britaniji, kamor se vsako leto odpravimo na ekskurzijo. V 3. letniku pa se tehniki zelo veselijo štiritedenske prakse doma ali tujini, saj gre zares in že morajo pokazati znanje, ki so ga pridobili pri praktičnih predmetih, prav tako se urijo v znanju tujih jezikov in obogatijo svoje življenje z novimi izkušnjami.

Letošnji informativni dnevi se bodo začeli na zanimiv datum. Petek, 14. februarja, je god svetega Valentina, ki ima ključe (od) korenin. Pravijo, da se takrat začne prebujati naša narava. Želimo si, da se prebudite tudi vi, zimskega spanca bo počasi konec, narava bo zacvetela, zato stopite z nami na novo pot v prihodnost!

Ana Hlebanja, prof. slov. na EGSŠ Radovljica