V petek, 20. decembra 2019, se je ob 13. uri v polni Linhartovi dvorani v Radovljici odvijala dobrodelna prireditev Bodi dober – bodi kul! na pobudo ravnateljice Ksenije Lipovšček. Ambasador izziva je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V okviru evropskega projekta Popestrimo šolo je prireditev koordinirala Irena Papac.

Dobrodelna prireditev je potekala v prepletanju gledališke predstave 15-članske dijaške gledališke skupine EGSŠ pod mentorstvom režiserke Nike Brgant in šova talentov, iskrivih nastopov 13 dijakov EGSŠ, nadarjenih na mnogih področjih. Življenjsko zgodbo je z nami delil gost prireditve, naš nekdanji dijak, svetovni prvak v paraplavanju, Darko Đurić, v pogovoru z našim dijakom invalidom. V pripravi in izvedbi prireditve je sodelovalo sedem dijakov in pet mentorjev, pripravili so tiskovine, animacijo, prireditev fotografirali, snemali in predvajali v živo preko kanala Youtube.

Prizore iz programa prireditve si lahko pogledate tukaj.

Dobrodelna prireditev je navdušila goste, med katerimi so bili župan Občine Radovljica Ciril Globočnik, župan občine Bled Janez Fajfar, župan Občine Šenčur Ciril Kozjek, predstavniki sveta šole, Maša Likon in Tina Dokl, Gorenjski glas, predstavniki Studia Race Bled, nekaj staršev dijakov, dijaki in učiteljski zbor EGSŠ.

Na naslednji povezavi so prireditev spremljali naši dijaki še v avli in v predavalnici ter javnost na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, v sodelovanju z našimi podporniki na spletni strani www.bodidoberbodikul.si.

Z dobrodelno prireditvijo smo na inovativen način s podporo lokalnega okolja, z vzorniki in z zgledi navdušili mlade za dobra dela in prispevati k spoznavnemu, moralnemu in čustveno-socialnemu razvoju mladostnikov na šoli in v lokalnem okolju.

Na dobrodelni prireditvi, ki je namenjena zbiranju sredstev za izgradnjo dvigala v šoli za gibalno ovirane osebe s ciljem omogočiti boljše pogoje za delo in dostop do izobraževalnih storitev, je skupaj sodelovalo 35 dijakov in osem učiteljev mentorjev.

Prisrčno in iskreno se zahvaljujemo vsem podpornikom, ki ste dobrodelno prireditev Bodi dober – bodi kul! obogatili s svojo prisotnostjo.

Irena Papac, koordinatorka POŠ

Fotografije: Eva Fermišek in Žan Kuralt, 4. b