Vljudno vabljeni na slavnostno otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991 (Muzeja slovenske policije), ki bo v petek, 13. decembra 2019, ob 12. uri v avli naše šole, ki ga bo organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever – Gorenjska.

Pozdravni nagovor bosta imela župan Občine Radovljica g. Ciril Globočnik in ravnateljica šole ga. Ksenija Lipovšček. Slavnostni govornik bo g. Ivan Hočevar, ki je bil v času osamosvojitvene vojne načelnik Uprave za notranje zadeve Kranj, vodja Koordinacijske podskupine za Gorenjsko in član Manevrske skupine narodne zaščite.

V kulturnem programu bodo nastopili Kvintet policijskega orkestra in dijaki EGSŠ Radovljica. Razstavo bo predstavila kustosinja in vodja Muzeja slovenske policije Darinka Kolar Osvald oz. ga. Biserka Debeljak, upokojena kustosinja, avtorica razstave in članica Združenja Sever.

V okviru projekta Popestrimo šolo bo razstava gostovala v prostorih šole od 13. do 24. decembra 2019. Ogled razstave za javnost bo možen od 16. do 20. decembra 2019 med 8. in 15. uro, in sicer po predhodnem dogovoru s koordinatorko Ireno Papac tudi z možnostjo vodenega ogleda po razstavi s kustosinjo Muzeja slovenske policije.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Fotografije: Občina Rogatec