40 naših dijakov se je danes v okviru Erasmus plus projekta Družbeno odgovorno podjetništvo odpravilo na enotedenski obisk v Benetke. Tam si bodo ogledali nekaj podjetij, ki delujejo po principu družbene odgovornosti ter partnersko šolo v Coneglianu.
Danes bodo pričeli program s samim ogledom Benetk.

Marja Podjed, vodja

 

Ponedeljek, 15. aprila 2019, 1. dan

Danes zjutraj smo se iz Radovljice v okviru projekta CSR odpravili v Italijo. Po nastanitvi v hotelu je sledil ogled beneškega labirinta. Ogledali smo si kovačnico, delavnico gondol, Grand Canal, Trg sv. Marka in drugo. Zatem je sledil odhod proti hotelu, večerja ter zaslužen počitek.

Tina Žibert in Katja Lavrinc, 3. a

 

 

Torek, 16. aprila, 2. dan

Drugi dan našega strokovnega izleta je bil zelo zanimiv. Začeli smo ga z zajtrkom, nato smo se odpravili v Conegliano do partnerske šole I. I. S. S Marco Franno. Tam smo z italijanskimi vrstniki izmenjali končne izdelke projekta CSR IN CLASS, zatem smo si skupaj ogledali Conegliano. Razkazali so nam večje znamenitosti mesta, in sicer freske lokalno slavnega umetnika F. Da Milano. Po kosilu smo se odpravili do vinarne Perlage, kjer so nam predstavili potek izdelave bio veganskega vina in njegove posebnosti. Pred odhodom nazaj v hostel smo se ustavili še v mestu Follina, kjer smo si ogledali samostan.  Z večerjo smo zaključili dan.

Luka Panić, 3. g

 

 

Sreda, 17. april, 3. dan

Tretji dan našega obiska v Italiji smo imeli delavnice na gospodarski zbornici Unioncamere del Veneto. Za začetek smo poslušali predstavitve vseh udeleženih v projektu CSR. To so bili UCV, Regione Veneto, Bravnplus, Ragor in IZB Mürzzuschlag. V drugem delu smo imeli delavnice na temo CSR. Dobili smo navodila in vprašanja, na katere smo morali skupinsko odgovoriti. Razdeljeni smo bili po skupinah, pridružilo pa se nam je tudi deset dijakov iz šole Marco Fanno. Po zaključenih delavnicah so nas tudi pogostili. Za konec pa smo si ogledali tudi podjetje Grafica Veneta.

Ivana Tadić in Maja Bertalanič, 3. e

 

Četrtek, 18. april, 4. dan

Na sončno četrtkovo jutro smo se odpravili na ogled firme TEXA, kjer so nas toplo pričakali delavci podjetja. Pospremili so nas v njihovo predavalnico, kjer so nam razložili, s čim se ukvarjajo, ter kako pri njih poteka delovni dan, predvsem pa so poudarjali timsko delo. V popoldanskih urah smo se sprehodili skozi prečudovito mesto Treviso, kjer smo si ogledali znamenitosti.

Iza Intihat in Vesna Dolinšek, 2. e
Petek, 19. april, 5. dan
Spet doma!