V petek, 29. marca 2019, si bodo ob 15. uri v Linhartovi dvorani v Radovljici dijaki 1. a, 1. b, 1. c, 1. e in 2. a, 2. b, 2. e, ter 4. a, 4. b, 4. e ogledali predstavo Vihar v glavi.

Gledališka predstava traja 75 minut.

Več o predstavi si lahko pogledate na naslednji povezavi:

http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/746-Vihar-v-glavi#.XJI3tyhKiUk

Ogled predstave je obvezen in se šteje v sklop obveznih izbirnih vsebin, in sicer se prizna 6 ur za gledališče. Cena je 6 € na dijaka, plačilo bo po položnici.

Ker je ogled po pouku, boste dijaki po dogovoru z ravnateljico ure koristili namesto pouka v naslednjih mesecih.

Zbor pred dvorano je ob 14.50, nato greste skupaj z učitelji v dvorano.

Predstave ni dovoljeno zapuščati predčasno. Vnos hrane in pijače je prepovedan.

Obiskali bomo kulturno ustanovo, zato upoštevajte pravila gledališkega bontona.

Spremljevalci:

1. a – Ana Hlebanja

1. b – Martina Basej Blaško

1. c – Ivan Sužnik

1. e – Jasna Smajič

2. a – Magdalena Rozman

2. b – Irena Pungerčar

2. e – Iztok Pungaršek

4. a – Jan Perovšek

4. b – Jasmina Gregorc

4. e – Tadeja Klinar

Dodatni spremljevalci: Katja Poljanec, Mitja Rozman, Andreja Završnik, Primož Zorko

O predstavi:

Ustvarjalna ekipa predstave je v začetku letošnje sezone prek avdicije, na katero se je prijavilo več kot 100 mladih, izbrala skupino sedemnajstih mladostnikov med 14. in 19. letom. Besedilo slovenske uprizoritve je nastajalo sproti, tekom šestmesečnega procesa, v njem pa se originalna predloga prepleta z osebnimi izkušnjami in zgodbami sodelujočih najstnikov. Predstava tako poleg znanstvenega vpogleda v delovanje možganov razpira tudi čustveni svet mladih, predvsem v odnosu do staršev, pa tudi svet njihovih želja, pričakovanj, strahov in upanj za prihodnost. Gledališka avantura Vihar v glavi je zasnovana na podlagi dramskega besedila Brainstorm Neda Glasierja in Emily Lim, ki izhaja iz najnovejših znanstvenih odkritij na področju nevroznanosti oz. ugotovitev o tem, kako se delovanje možganov v najstniški dobi razlikuje od njihovega delovanja pri odrasli osebi.

Režija: Primož Ekart

Dramaturginja: Ana Duša

Igrajo: Jaka Babic, Neža Dvoršcak, Matic Eržen, Nace Korošec, Julita Kropec, Tilen Lajevec, Ana Logar, Aja Markovic, Ronja Matijevec Jerman, Maks Mihajlovic, Jon Napotnik, Sergej Osterc, Ana Pribošic, Alica Ela Rogelj / Manca Bertoncelj, Aleksandra Staroveški, Svit Stefanija.

Fotografija: Matej Povše

Ana Hlebanja, vodja