1. dan

Odhod iz Kranja ob 5.00, vožnja proti karavanškemu predoru in naprej proti Salzburgu. Ogledali si bomo naravoslovni muzej, ki se ponaša s čudovitim akvarijem, minerali, dragimi kamni. Ekologijo itd. Zatem se bomo odpeljali v Berchtesgaden, kjer si bomo ogledali rudnik soli. Ogled je sestavljen iz videoprodukcije, razlage, vožnje z ladjo po podzemeljskem jezeru, voženj po lesenih toboganih, dolgih okoli 50 m, vožnje z rudniškim vlakom itd. Ob jasnem vremenu bomo videli tudi Orlovo gnezdo, vikend Adolfa Hitlerja, na težko dostopni skali nad mestom. Pot bomo nato nadaljevali po Bavarski planoti proti jezeru Chiemsee, na katerem se nahaja prvi izmed treh gradov bavarskega kralja Ludvika II. Ker se grad nahaja na otoku, se bomo najprej vkrcali na ladjo, nato pa se peš sprehodili do gradu Herrenchiemsee.  Po vrnitvi na obalo sledi vožnja proti osrčju Bavarskih Alp. Gre za izrazito turistično pokrajino s številnimi jezeri, zdravilišči in zimsko – športnimi centri. Najbolj znan je seveda Garmisch Partenkirchen, kjer vsako leto 1. januarja potekajo smučarski skoki novoletne turneje. Sledila bo večerja in prenočevanje.

2. dan

Po zajtrku sledi kratka vožnja in ogled olimpijskega stadiona nato pa bomo nadaljevali pot proti vasici Oberammergau, ki je znana po poslikanih fasadah. Naš naslednji postanek bo vasica Wies, kjer si bomo ogledali rokokojsko katedralo, ki je zaradi svoje izjemnosti uvrščena med svetovno kulturno dediščino.  Po ogledu sledi polurna vožnja do vznožja najbolj znanega gradu Ludvika II., to je grad Neuschwanstein. Po nekajminutni rekreaciji sledi ogled gradu inokolice. Organizirano je vodenje v slovenskem jeziku. Po ogledu se bomo odpeljali naprej proti Avstriji, proti Kitzbuhlu, kjer bomo naredili še zadnji postanek. Ogledali si bomo spodnji del znamenite smukaške proge Streif. Iz Kitzbuhla se bomo nato prek Visokih Tur odpravili proti domu. Prihod bo med 21. in 22. uro.

Odhod: 13. 4. 2019

Cena: Okvirna cena znaša 125 € in vključuje avtobusni prevoz, polpenzion, vodenje in organizacijo ekskurzije. Plačali jo boste v dveh obrokih, prvega pred odhodom, drugega po povratku.

Doplačilo za vstopnine je 22 €.

S seboj potrebujete veljaven potni list ali osebno izkaznico, hrano za prvi dan do večerje, primerno obleko in obutev.

Rok za prijave: ponedeljek, 4. 2. 2019, oziroma do zapolnitve avtobusa.

Ekskurzijo organiziramo skupaj z Gimnazijo Kranj.

Prijave zbira prof. Marija Podhraški.