Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta tudi letošnjo generacijo maturantov, ki so na poklicni in splošni maturi dosegli vse možne točke, povabila na slavnostni sprejem. Slovesnost je bila v soboto, 6. oktobra 2018, na Brdu pri Kranju.

Z naše šole sta vse možne točke prejela Gal Mladenović in Tadej Pernuš, oba v programu medijski tehnik.

‘Diamantna’ maturanta sta bila to leto 102 dijaka. Na splošni maturi je maturo z vsemi točkami (34 točk) opravilo 14 dijakov, med njimi 9 deklet in 5 fantov. Najboljši maturanti prihajajo iz 9 šol. Pri poklicni maturi je bilo kandidatov, ki so dosegli vse možne točke (20 ali 23 točk) 88, med njimi 47 deklet in 41 fantov. Najuspešnejši kandidati na poklicni maturi prihajajo iz 43 izobraževalnih zavodov.

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je v nagovoru maturantom dejal, da je njihov uspeh več kot odličen in da so jim odprta vsa vrata. Poudaril je, da danes slavimo znanje in izjemne mlade. Dejal je, da sposobnost in izjemen uspeh prinašata tudi večjo odgovornost. “Drage maturantke in dragi maturanti, pričakovanja družbe bodo od vas, ki ste najbolj odlični in izstopate, vedno višja. Sprejmite to kot izziv in stopite v svet pogumno, na nas pa je, da vam omogočimo, da boste vse vaše talente razvijali do največjih zmožnosti,” je poudaril minister in vsem dijakom, staršem, ravnateljem, učiteljem in mentorjem čestital za uspeh.

Vsem maturantom čestitamo! Še posebej Galu in Tadeju!