V sodelovanju z Gimnazijo Kranj vas vabimo na enodnevni obisk Benetk. Oglejte si program, sami si lahko izberete datum odhoda. Ekskurzijo vam priznamo tudi v okviru OIV pod sklopom C.

Prijave zbira Marija Podhraški do ponedeljka, 27. 2. 2023. Lahko pa prijavnico pošljete na naslov prof. Marjana Vebra: marjan.veber1@guest.arnes.si

Prijavnica

Odhoda: 4. 3. 2022 in 11. 3. 2023

Program:

Odhod bo zjutraj ob 6.00 izpred Gimnazije Kranj, pot nadaljujemo proti Fernetičem in pridemo v Benetke v dopoldanskih urah. Naš ogled bomo začeli pri železniški postaji, nato pa bomo nadaljevali pot preko mostičkov in zavitih ulicah do najbolj znanega mosta, ki leži ob beneškem glavnem kanalu Rialta. Sledi še malo hoje po ozkih ulicah, nato pa prispemo na glavni trg, Trg svetega Marka. Na njem si bomo ogledali Markovo cerkev in se v primeru jasnega vremena povzpeli na zvonik Campanile (99 m), s katerega je lep pogled na mesto in beneško laguno. Po opoldanskem odmoru (nakupi spominkov, sprehodi) bomo nadaljevali z vodenim ogledom Doževe palače, kjer boste spoznali, kako je delovala Beneška republika. V ogled so vključene tudi znamenite ječe, ki jih s palačo povezuje znani Most vzdihljajev. Pozno popoldan se bomo vrnili na izhodišče in se nato odpeljali proti domu.

Cena pri 42 osebah znaša 58 €, pri 40 osebah znaša 55 €, pri 35 osebah pa 64 €. Vanjo je vključen avtobusni prevoz, vstopna taksa za avtobus v Benetke, organizacija in vodenje ekskurzije. Plačilo bo po ekskurziji.

Doplačilo: vstopnine v Doževo palačo (7 €)

Marija Podhraški