Prvi dan

V petek, 25.10. 2019, se je 8 dijakov naše šole pridružilo dijakom Gimnazije Kranj na ekskurziji v Švico. Zbor smo imeli ob 21.45 pred kranjskim Globusom. Pot nas je peljala mimo Benetk, Milana čez prelaz Sv. Gothard. Zadnji postanek smo imeli že v Švici, na postajališču z restavracijo Marche.

Drugi dan

Najprej smo si šli ogledat Luzern. Videli smo stari del mesta vključno z lesenim mostom čez reko Reuss. Po ogledu smo se odpeljali čez prelaz Brunigpass v dolino reke Aare. Tam smo se ustavili v mestecu Brienz, kjer smo si ogledali način delovanja zobate železnice. Sledila je vožnja v osrčje Bernskih Alp do vasice Lauterbrunen. Tam smo imeli čudovit pogled na gore Eiger, Monch, Jungfrau ter na vas Wengen. Odpeljali smo se do soteske Trummelsbach, kjer smo si ogledali tudi 300 metrov visok slap. Po ogledu smo se odpeljali do švicarske prestolnice Bern, kjer smo si ogledali staro mestno jedro in nabrežje, kjer bivajo medvedi. Nato smo se odpeljali čez mejo v Nemčijo, kjer smo v kraju Lörrach prenočevali v tamkajšnjem mladinskem hotelu.

Tretji dan

Po zajtrku smo se odpravili do mesta Schaffhausen, kjer smo videli slapove na reki Ren, nato pa smo pot nadaljevali proti Bodenskem jezeru, kjer smo si ogledali porisana pročelja hiš v mestu Stein am Rhein. Nazadnje smo ogledali še knjižnico v mestu St.Gallen, ki je bila tudi zadnji ogled na naši poti, preden smo odšli domov.

Zapisali: Pina Krelj, 1. b, in Tisa Bokun, 1. a

Fotografije: Jernej Kušar, 1. b