Parada učenja  je v različnih krajih po Sloveniji organizirana na isti dan – letos je bila v sredo, 15. maja 2019. Na trgih in drugih javnih mestih so mimoidoče vabile stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje so potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Sodelovali so pripadniki vseh generacij.

Na Paradi učenja se srečujejo ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … Vse to je bilo bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja.

Naša šola se je pod mentorstvom Primoža Zorko v okviru kluba Varna mobilnost in projekta Popestrimo šolo z dijakoma Galom ter Davidom udeležila dogodka. Premierno so prikazali kolesarski simulator varne vožnje. Kolesarjenje po Radovljici je bilo možno podoživeti na sobnem kolesu s pomočjo 360-stopinjskega videoposnetka in očal OculusGo za navidezno resničnost.

Stojnica EGSŠ  je obiskovalce navdušila s svojo zabavno, športno, sodobno, inovativno, zabavno, doživljajsko animacijo!

Primož Zorko, mentor