T: (04) 53-73-513,
F: (04) 531-22-41

E:egss.radovljica@guest.arnes.si

Program ekonomski tehnik

Program Ekonomski tehnik predstavljen nekoliko drugače - v obliki filmčka!
 

Kdo se odloča za izobraževanje v programu?

Dijaki, ki zaključijo program ekonomski tehnik, se lahko zaposlijo in opravljajo dela v računovodstvu, v bančništvu, zavarovalništvu, PTT dejavnosti, komerciali, špediterstvu ter carini in drugje. Tisti, ki nameravajo nadaljevati šolanje, se lahko vpišejo na večino višjih in visokih strokovnih šol. Pod posebnimi pogoji lahko nadaljujejo tudi študij na nekaterih univerzitetnih programih.

 

Kakšne so posebnosti programa ekonomski tehnik?

Dijaki se usposabljajo za podjetniško sodelovanje in timsko delo. Pomembna je komunikativnost. Poklic je primeren za odprte ljudi, ki z lahkoto vzpostavljajo stike z ljudmi. Šola ponudi strokovne predmete kot so poslovanje podjetij, ekonomika poslovanja, sodobno gospodarstvo, materialno in finančno knjigovodstvo ter komercialno in bančno poslovanje.

Velik poudarek je na delu z računalnikom. Pri strokovnih predmetih dijaki spremljajo in analizirajo uspešnost poslovanja podjetja. Pri teh predmetih se od dijakov pričakuje urejeno zapisovanje in natančnost, ter smisel za svet števil in gospodarjenje. Prav tako se dijaki seznanjajo z osnovnimi pravili poslovnega bontona in kvalitetnega ustnega in pisnega komuniciranja. Dijaki pri svojem delu lahko razvijajo podjetniško miselnost.

V predmetniku so predvidene tudi obvezne izbirne vsebine, ki vključujejo nekatere obvezne vsebine (npr. zdravstvena vzgoja), in tiste, ki so potrebne za boljše poznavanje učne snovi v programu. Dijaki izbirajo med raznovrstnimi programi, ki jih pripravi šola, s področja športa, raziskovalne dejavnosti, umetniškega izražanja, razvijanja metod učenja, kjer lahko pokažejo in krepijo svoje interese in nagnjenja ter razvijajo pozitivno samovrednotenje.

V sklopu strokovnega predmeta bodo dijaki v 4. letniku predelali vsebine finančnega opismenjevanja. Aktualno vsebino si lahko ogledate na spletni povezavi.
 

Kako se šolanje zaključi?

Dijaki zaključijo šolanje s poklicno maturo, ki obsega 4 izpitne enote:
  • slovenščina
  • strokovni predmet
  • tuji jezik ali matematika
  • projektna naloga z zagovorom

Dijaki, ki so uspešno zaključili program ekonomski tehnik, se lahko vpišejo tudi v maturitetni tečaj (1 leto) in opravljajo maturo. Ob poklicni maturi lahko opravljajo dodatni maturitetni predmet in si tako omogočijo vpis na določene fakultete.
 

Predmetnik programa EKONOMSKI TEHNIK


ekonomski tehnik, ekonomski, ekonomska gimnazija in srednja šola radovljica, radovljica


 
2018
20
Dec

Ekskurzija v Francijo


Vabljeni na ekskurzijo v dolino Loare in v Pariz od ponedeljka, 24. junija 2019, do sobote, 29. junija 2019.
Prijavite se do četrtka,
2018
21
Dec

Kulturna prireditev

 
V petek, 21. 12. 2018, si bodo vsi dijaki s spremljevalci v Linhartovi dvorani v Radovljici ogledali film Lady Bird (94
Arhiv novic

 
Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica
Gorenjska cesta 13
4240 Radovljica

Tel: (04) 53 73 513
Fax: (04) 531 22 41
E-mail: egss.radovljica@guest.arnes.si
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
več o piškotkih
Prva slovenska odzivna šolska spletna stran ©  2013