T: (04) 53-73-513,
F: (04) 531-22-41

E:egss.radovljica@guest.arnes.si

Partnerske šole

 

Mednarodna izmenjava z gimnazijo Hib-Liebenau iz Gradca

 
Na EGSŠ se zavedamo, kako pomembno je, da je šola odprta tudi navzven, zato smo se v oktobru 2016 in marcu 2017 že šestič odločili izpeljati projekt mednarodne izmenjave. Kar nekaj časa smo iskali primerno šolo, nakar se nam je pred petimi leti ponudila enkratna priložnost in takoj smo navezali stike z eno najboljših od trenutno 29 srednjih šol v Gradcu. Predlagamo, da si ogledate njihovo internetno stran in lahko se boste prepričali, da je to šola z izredno kvalitetnim programom. Poseben poudarek namenjajo tujim jezikom ( dijaki se morajo učiti 4 tujih jezikov od ponujenih 6, tudi s pomočjo asistentov iz teh dežel), glasbi (zborovska akademija) ter učenju različnih instrumentov in športu (na šoli imajo nogometno, rokometno ter odbojkarsko akademijo.)
 

ekonomska gimnazija in srednja šola radovljica, egss, egsš, zgodovina šole


Šola ima dolgo zgodovino, saj je bila ustanovljena že leta 1854 in danes obsega osem večjih poslopij (učilnice in internat) ter igrišča, športne dvorane, veliko kuhinjo z jedilnico, kjer dijakom in učiteljem ponujajajo organsko pridelano hrano, bio vrt, bazen s savno, letno gledališče, šolski muzej in še bi lahko naštevali. Imajo ogromno izkušenj na področju izmenjav s tujino. Redno izvajajo program izmenjave s šolami na Škotskem, Madžarskem, v Rusiji ter Franciji in celo na Kitajskem. Mi smo njihova šesta partnerska šola.
Na obeh izvedbah izmenjave v Sloveniji in Avstriji poskušamo pokrivati geografske, zgodovinske, ekonomske, jezikovne, kulturne in turistične vsebine in tako obogatiti znanje in veščine sodelujočih dijakov.

V povprečju sodeluje v tem projektu po 15 dijakov z obeh šol. Dijake vedno spremljata po dva učitelja.
Pa še nekaj v zvezi s stroški bi bilo dobro omeniti. Naši dijaki potujejo v Gradec z vlakom, vozovnice si kupijo sami. Nastanjeni so pri družinah ali pa v šolskem internatu. Vse stroške nastanitve in prehrane v šolski menzi krije njihova šola oz. starši. Avstrijski dijaki pa bivajo pri naših dijakih, prav tako moramo mi pokriti nastale stroške v zvezi s hrano in pijačo.
Ob koncu naj poudarimo, da se take vrste sodelovanja veselimo in pričakujemo, da so/ bodo naši dijaki preko te izkušnje spoznali nove prijatelje, razširili svoja obzorja in pridobili dragocena znanja, ki jih bodo lahko koristno uporabili tudi v kasnejšem življenju.
 

ekonomska gimnazija in srednja šola radovljica, egss, egsš, partnerske šole


Hib-Liebenau prav tako ponuja slovenskim dijakom ob lastnem pokritju stroškov bivanja v internatu tudi možnost opravljanja 1 ali 2 semestrov na šoli.

Koordinatorja izmenjave: Alenka Rozman, prof. angl. in nem., in Uroš Pikec, prof. šp. vzg.
 

VABILO NA IZMENJAVO ZA ŠOL. LETO 2016/17

 
Vabimo dijake letošnjega 1. in 2. letnika vseh treh usmeritev, da se čimprej prijavite na izmenjavo s srednjo šolo iz Gradca. Tudi v naslednjem šolskem letu bomo organizirali mednarodno izmenjavo z gimnazijo Hib-Liebenau iz Gradca. Obisk dijakov iz Gradca pričakujemo od 16. do 20. oktobra 2016, mi pa jim bomo vrnili obisk od 2. do 6. marca 2017. Število razpisanih mest je 15 + 2 rezervi. Vse aktivnosti bodo potekale v angleščini. Vabimo vse, ki jih tovrstna izkušnja zanima, da se prijavite do 9. 6. 2016 prof. Alenki Rozman. Prijavnico lahko oddate tudi svojim razrednikom ali profesoricam tujih jezikov. Natančne informacije in prijavni obrazec je spodaj.
 
Alenka Rozman, vodja izmenjave
 

Prijavnica
 
2018
20
Dec

Ekskurzija v Francijo


Vabljeni na ekskurzijo v dolino Loare in v Pariz od ponedeljka, 24. junija 2019, do sobote, 29. junija 2019.
Prijavite se do četrtka,
2018
21
Dec

Kulturna prireditev

 
V petek, 21. 12. 2018, si bodo vsi dijaki s spremljevalci v Linhartovi dvorani v Radovljici ogledali film Lady Bird (94
Arhiv novic

 
Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica
Gorenjska cesta 13
4240 Radovljica

Tel: (04) 53 73 513
Fax: (04) 531 22 41
E-mail: egss.radovljica@guest.arnes.si
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
več o piškotkih
Prva slovenska odzivna šolska spletna stran ©  2013