T: (04) 53-73-513,
F: (04) 531-22-41

E:egss.radovljica@guest.arnes.si

Šolsko leto 2017/18


Področno tekmovanje v košarki 2017 
Naši košarkarji so v petek, 1. decembra 2017, na področnem tekmovanju v košarki visoko premagali Gimnazijo Kranj, nato pa za zmago v skupini za 3 točke izgubili proti SŠ Škofja Loka.
Čestitamo!

Uroš Pikec, mentor

Področno tekmovanje v košarki 2017 

Kati Ambrožič 3. v judu
Iskrene čestitke Kati Ambrožič iz 3. a za osvojeno 3. mesto na državnem tekmovanju v judu!


Kati Ambrožič, 3. mesto na državnem tekmovanju v judu (2017)

 

22. Ljubljanski maraton
Dijakinje in dijaki EGSŠ smo se na predpočitniško soboto, 28. oktobra  2017, že dvanajstič udeležili šolskega teka v sklopu prireditev 22. Ljubljanskega maratona. Vseh 33 nas je v lepem vremenu ob podpori vzpodbujajoče množice brez težav preteklo nekaj čez tri kilometre dolgo progo, katere trasa je bila speljana po ulicah centra Ljubljane. Veselimo se ponovitve prihodnje leto!

Čestitamo za uspešno udeležbo na res lepi prireditvi!

22. Ljubljanski maraton (28. oktober 2017)

22. Ljubljanski maraton (28. oktober 2017)

22. Ljubljanski maraton (28. oktober 2017)Lidija Brezavšček, mentorica
 
 

Področno tekmovanje v košarki 2017
Čestitke ekipi EGSŠ za 3. mesto na področnem tekmovanju v košarki v igri trojk!

Področno tekmovanje v košarki 2017: igra trojkUroš Pikec, mentor
 
 

Šolska ministrica se je na šoli pomerila v borilnih veščinah


 
V ponedeljek, 25. septembra 2017, nas je na povabilo trenerja Taekwon-Do kluba Radovljica Robija Gustina obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.
Sprejela jo je ravnateljica Ksenija Lipovšček in ji predstavila šolo. Nato se je ministrica v telovadnici pomerila v borilnih veščinah in navdušila vse člane kluba. V šolski telovadnici, ki je polno zasedena tudi v popoldanskem času, se kalijo številni mladi perspektivni in vrhunski športniki, ki se šolajo na EGSŠ Radovljica in uspešno združujejo športne in učne obveznosti ter posegajo po odličjih na tekmovanjih doma in v tujini.

Ksenija Lipovšček,
ravnateljica

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič na EGSŠ Radovljica

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič na EGSŠ Radovljica

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič na EGSŠ Radovljica

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič na EGSŠ Radovljica


 
 

Državno tekmovanje v plavanju 2017Državno tekmovanje v plavanju je potekalo v petek, 22. 9. 2017, in sicer na Iliriji v Ljubljani.
Udeležilo se ga je šest dijakov naše šole.
Med nekategoriziranimi plavalci na 50 m prosto je 4. mesto zasedel  Matic Rudolf, 5. mesto pa Matic Ajdič. Med plavalkami je bila na 5. mestu Laura Lepir.
Med kategoriziranimi plavalci na 50 m prosto je Gal Mladenović zasedel 8. mesto, Rok Pečar 21., Val Wolte Sula pa 30. mesto.

Čestitke vsem nastopajočim!

Jasna Smajič, vodja

Državno tekmovanje v plavanju za srednješolce, spetember 2017

Državno tekmovanje v plavanju za srednješolce, spetember 2017

Državno tekmovanje v plavanju za srednješolce, spetember 2017

Državno tekmovanje v plavanju za srednješolce, spetember 2017Fotografije: Matic Ajdič, 3. e

 

Jesenski športni danV sredo, 20. septembra 2017, smo se dijaki EGSŠ skupaj z učitelji udeležili prvega športnega dne v tem šolskem letu. Organiziran je bil štirinajstkilometrski pohod iz Radovljice  do Mošenj, Globokega, Brezij, Noš in nazaj. Vreme nam je po dolgem deževnem obdobju lepo služilo in aktivnost je potekala tekoče ter v sproščenem vzdušju.

Lidija Brezavšček, vodja

Jesenski športni dan: pohod iz Radovljice do Brezij in nazajFotografija: Kora Skalar, 1. b
 
 

Evropski prvaki v košarki
Slovenija je postala evropski prvak v košarki. Iskrene čestitke! Čestitke tudi reprezentantu Jaku Blažiču, našemu bivšemu dijaku ekonomske gimnazije!
Vsi smo zelo ponosni nanj, saj je bil vedno zelo odgovoren kot športnik in kot dijak. Sošolci so mu vedno stali ob strani in verjeli, da iz njega nekaj bo.

Cvetka Finc, nekdanja razredničarka Jaka Blažiča

Jaka Blažič, član reprezentance v košarki na evropskem prvenstvu 2017, bivši dijak ekonomske gimnazije 

Področno prvenstvo v odbojkiV torek, 5. spetembra 2017, so se dijakinje Pia Svetina (4. g), Lorina Kuvek (4. b) in Tanja Žontar (4. b) udeležile področnega prvenstva v odbojki na mivki. Igrale so proti Gimnaziji Škofja Loka in proti dijakinjam ŠC Kamnik. Žal se niso uvrstile v zaključni del tekmovanja.

Področno tekmovanje v odbojki na mivki, september 2017
Jože Brezavšček, mentor

 

Šolsko leto 2016/17

 

Dijakinje 1. a so prvakinje v odbojki  v šol. letu 2016/17 Zaključni turnir medrazrednega tekmovanja za šolsko prvenstvo v odbojki je postregel s presenetljivim rezultatom. Med štirimi ekipami (1. a, 2. g, 3. b in 4. g), ki so se v tekmovanje uvrstile po izločilnih bojih in na koncu igrale še vsaka z vsako, je zmagala ekipa 1. a. Zmagovalna ekipa je imela sicer enako število zmag in enako razliko v dobljenih in izgubljenih setih kot drugouvrščna ekipa 3. b, a je o zmagovalki turnirja odločila medsebojna tekma, ki so jo z 2 : 0 dobile igralke 1. a. Tretje mesto letos pripada ekipi 2. g. Čestitke vsem trem ekipam!


Lidija Brezavšček, mentorica

Prvakinje EGSŠ v odbojki so v šol. letu 2016/17 dijakinje 1. a

 

Tina Cvetkovič je državna prvakinja v tenisu 

 

Od 5. do 8. junija 2017 je v Kranju potekalo državno prvenstvo v tenisu do 18 let. Tina Cvetkovič, dijakinja 2. g, je skupaj s Kristino Novak v igri parov osvojila 1. mesto.

Za uspeh iskreno čestitamo!

V igri parov je Tina Cvetkovič iz 2. g osvojila 1. mesto 

Prednosti dvojne kariere športnikov


 
30. maja 2017 smo na EGSŠ Radovljica organizirali zanimivo predavanje o dvojni karieri mladih športnikov. Varuh človekovih pravic Rožle Prezelj, avtor knjige Miselnost zmagovalcev Miha Urek in olimpijka, sedaj pa sekretarka Kluba olimpijcev Petra Robnik so našim dijakom pripravili predavanje na temo Varuha športnikovih pravic, finančnega izobraževanja in dvojne kariere. 

Dogodka se ga je udeležilo 34 dijakov z urejenim statusom športnika. To je bil pomemben prispevek ob naši kandidaturi za certifikat Športnikom prijazna šola. Glede na mednarodne raziskave se vsako leto tretjina mladih med 10. in 17. letom starosti preneha ukvarjati s športom, ker menijo, da jim šport vzame preveč časa in jim preprečuje doseganje drugih stvari v življenju (npr. študij). Da bi nadarjene mlade zadržali v športu in izobraževalnem sistemu, je treba vložiti več truda v usklajevanje in podporo dvojne kariere športnikov. Na ta način bi se povečala odgovornost mladih športnikov, ki bi se hkrati zavedali prednosti dvojne kariere.
Prednosti za športnike, ki sodelujejo v programih dvojne kariere (v primerjavi s športniki, ki se srečujejo s pomanjkanjem usklajenosti med športom in izobraževanjem), so jasno opredeljene v nekaterih dosedanjih raziskavah in vključujejo:
  • z zdravjem povezane koristi (npr. uravnotežen življenjski slog, nižja raven stresa, boljše počutje); 
  • razvojne prednosti (npr. boljši pogoji za razvoj življenjskih veščin v športu, izobraževanju in na drugih področjih življenja, razvoj osebne identitete, pozitivni učinki na športnikove sposobnosti samoobvladovanja); 
  • družbene koristi (npr. pozitivni učinki na socializacijo, kot so širše socialno omrežje, socialna opora, boljši medsebojni odnosi);
  •  koristi, povezane s športno upokojitvijo in prilagajanjem na življenje po športni karieri (npr. boljše načrtovanje športne poti in njenega prenehanja, krajše obdobje prilagajanja, preprečevanje krize identitete); 
  • večje možnosti zaposlovanja (npr. boljša zaposljivost, dostop do dobro plačanih delovnih mest).
 Družba in šport bosta imela koristi od dobre podobe izobraženih športnikov, ki šport naredijo še bolj privlačen, so vzorniki mladim in poudarjajo pomen odličnosti v družbi. Predavatelji so poudarili pomen izobrazbe, ko gre za varovanje športnikovih pravic, za finančno pismenost in za možnost zaposlitve po končani športni karieri. Za dijake je bila najbolj nazorna predstavitev primerov slabe prakse nekaterih zvezd iz sveta športa. 

Za vsa vprašanja, ki jih imajo naši športniki v povezavi z izobraževanjem na daljavo, s socialnimi štipendijami, urejanjem statusa, pravico do izbire trenerja ali kluba, psihološkim svetovanjem, so dijaki dobili kontaktne podatke za odgovore na OKS.

Predavanje na šoli: Prednosti dvojne kariere športnikovJože Brezavšček, prof.   

 

5. UNESCOV tek mladih


Z dijaki in dijakinjami EGSŠ smo se v sredo,17. maja 2017, tradicionalno, letos že petič, udeležili UNESCOVEGA teka mladih na Ptuju. V spremstvu profesorice Jasne Smajič so tekmovali Ema Lapajne iz 1. g, Maša Kozomara iz 1. a ter Matic Ajdič in Matic Rudolf iz 2. e. V lepem vremenu in športnem ter prijateljskem vzdušju so našo šolo uspešno predstavljali in se z lepimi vtisi vrnili v Radovljico.

Čestitamo!

5. Unescov tek mladih na PtujuLidija Brezavšček

 

Finalno tekmovanje v atletiki17. maja je v Mariboru potekalo finalno tekmovanje v atletiki za SŠ. Naš dijak Žiga Plajbes iz 3. a je osvojil odlično 5. mesto s preskočenimi 682 cm v skoku v daljino.

​Posnetek

Jože Brezavšček, mentor

 

Poročilo ob zaključku medrazredne nogometne lige na EGSŠ 2017

 

V ponedeljek, 15. maja, smo na igrišču z umetno travo, v Športnem parku v Radovljici, odigrali zaključne tekme tradicionalne nogometne lige EGSŠ.
V prvi polfinalni tekmi sta se pomerili zmagovalna ekipa A predtekmovalne skupine in drugouvrščena ekipa iz skupine B.
3. a : 2. g = 3 : 4 (2 : 2)
V drugi polfinalni tekmi sta se pomerili zmagovalna ekipa B predtekmovalne skupine in drugouvrščena ekipa iz skupine A.
3. b : 3. e = 4 : 3 (1 : 1)
Za tretje mesto sta se pomerili ekipi, ki sta bili poraženi v polfinalu.
2. g : 3. e = 5 : 4 (2 : 2)

V finalni tekmi pa sta nastopili zmagovani ekipi iz polfinalnih tekem.
3. b : 3. a = 4 : 3 (2 : 2)
 
Ključni igralec zmagovalne ekipe iz 3. b je bil Jaka Sodja, ki je ubranil kazenski strel nasprotnikov in dal odločilni zadetek.
Vse štiri tekme je sodil naš bivši dijak Mario Bešić.
Izenačenost ekip, ki so nastopile v zaključku tekmovanja, najbolj ponazarja dejstvo, da so bile vse tekme odločene šele po izvajanju kazenskih strelov.
 
Končni vrstni red:
1. mesto: 3. b
2. mesto: 3. a
3. mesto: 2. g
4. mesto: 3. e

Tri prvouvrščene ekipe prejmejo pokale na prireditvi ob zaključku šolskega leta.

V letošnji ligi je sodelovalo 116 dijakov v 13 razrednih ekipah. Odigrano je bilo 34 tekem po pouku. Dijakom bomo priznali ure za OIV glede na število odigranih tekem. Dijakinji medijskega programa sta zaključno prireditev tudi fotografirali.

Jože Brezavšček, mentor

Zmagovalci medrazredne nogometne lige 3. b

Drugouvrščeni medrazredne nogometne lige 3. a

Tretjeuvrščeni medrazredne nogometne lige 2. g


Medrazredna nogometna liga

Medrazredna nogometna liga

Medrazredna nogometna liga​Fotografije: Lara Nemeček, 2. a

 

Področno prvenstvo v posamičnih atletskih disciplinah v KranjuŽiga Plajbes iz 3. a je zmagal v skoku v daljino. Nika Ponikvar iz 3. b je osvojila 3. mesto v teku na 100 m. Oba sta se uvrstila na državni nivo tekmovanja.
Uspešno so nastopili tudi Tine Ivanič (2. b) v soku v daljino, Matic Ajdič (2. e) v teku na 1000 m in Maša Kozomara (1. a) v teku na 1000 m.

Tim Ivančevič iz 2. a je bil zadolžen za pomoč ekipi organizatorjev tekmovanja.

Iskrene čestitke obema uvrščenima na državno tekmovanje in vsem ostalim udeležencem!

Področno atletsko tekmovanje v atletiki, Kranj 2017

Področno atletsko tekmovanje v atletiki, Kranj 2017: 3. mesto Nike Ponikvar

Področno atletsko tekmovanje v atletiki, Kranj 2017: 1. mesto Žige PlejbesaJože Brezavšček, mentor

 

Področno tekmovanje v dvoranskem hokejuPodročno tekmovanje v dvoranskem hokeju za dijake je potekalo 6. aprila 2017 na SGTŠ v Radovljici. Tekmovanja se je udeležilo osem šolskih ekip, ki so v predtekmovanju igrali v dveh skupinah po štiri, po sistemu vsak z vsakim.
 
V skupini A so bili doseženi naslednji rezultati:
SGTŠ : ŠC ŠL (strojna)                      6 : 5
GIM FP : EGSŠ 2                                 8 : 2
GIM FP : SGTŠ                                    0 : 5
EGSŠ 2 :  ŠC ŠL (strojna)                  4 : 8
ŠC ŠL (strojna) :  GIM FP                  13 : 3
SGTŠ :  EGSŠ 2                                   9 : 7
 
V polfinale sta se uvrstili ekipi  SGTŠ in ŠC ŠL (strojna).
 
V skupini B so bili doseženi naslednji rezultati:
 
SŠ Jesenice : ŠC ŠL (lesna)                5 : 4 (po kazenskih strelih)
GIM ŠL : EGSŠ 1                                    2 : 10
GIM ŠL : SŠ Jesenice                           2 : 14
EGSŠ 1 : ŠC ŠL (lesna)                         12 : 1
ŠC ŠL (lesna) : GIM ŠL                         4 : 2
SŠ Jesenice :  EGSŠ 1                          1 : 5
 
V polfinale sta se uvrstili ekipi EGSŠ 1in SŠ Jesenice.
 
Polfinalna para:
SGTŠ : SŠ Jesenice                              5 : 6  (po kazenskih strelih)
EGSŠ 1 :  ŠC ŠL (strojna)                     10 : 1  
 
Za 3. mesto:
ŠC ŠL (strojna) : SGTŠ Radovljica         8 : 7
 
Za 1. mesto:
EGSŠ 1 : SŠ Jesenice                          5 : 2   
 
Končni vrstni red:
1. mesto: EGSŠ 1
2. mesto: SŠ Jesenice
3. Šolski center Škofja Loka (strojna)
4. SGTŠ Radovljica
 
Tri prvouvrščene ekipe so prejele pokale, ki jih je prispeval zavod Planica – ŠZ Tržič.
Tekmovanje je potekalo po časovnem načrtu. Zadnje dejanje s podelitvijo smo sklenili ob 12.30.
Vratar z najmanj prejetimi zadetki, Žiga Kogovšek iz zmagovalne ekipe, je prejel praktično nagrado podjetja CMC šport.
Sodnikoma se zahvaljujemo za korektno opravljeno delo.
Dogodek so fotografirali in snemali dijaki medijskega programa EGSŠ Radovljice. Fotografije bomo posredovali vsem udeležencem, ko bodo gradivo uredili.
Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici se zahvaljujemo za vso pomoč pri izvedbi tekmovanja in uporabo telovadnice.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim, predvsem pa naši zmagovalni ekipi!
 
Jože Brezavšček, menotr 

Zmagovalci področnega dvoranskega hokeja 2017

Zmagovalci področnega dvoranskega hokeja 2017 z menorjem

Sodelujoča ekipa EGSŠ na področnem dvoranskem hokeju 2017


 
 

Področne tekmovanje v plavanju

 


V torek, 7. 3., je v Kranju potekalo področno tekmovanje v plavanju za srednje šole. Tekmovalci naše šole so dosegli lepe rezultate.
Med kategoriziranimi plavalci je Gal Mladenović zasedel 2. mesto, Rok Pečar je bil 8., Val Wolte Sula pa 10.
Med nekategoriziranimi plavalkami je bila zmagovalka Laura Lepir, Manja Golmajer je bila 4., Matic Rudolf 6., Matic Kukič pa 8.
 
Čestitamo za izjemne dosežke!

Uroš Pikec, mentor

Gal Mladenović na 2. mestu in Laura Lepir na 1. mestu


 
 

Naši dijaki na olimpijskih dnevih mladihV petek, 18.2. 2017, je bil v Turčiji zadnji tekmovalni dan, ki je bil za našega dijaka Tadeja Paščinskega iz 3. e zelo uspešen. V ekipnem paralelnem slalomu je dosegel 2. mesto in tako skupaj s sotekmovalci osvojil srebrno kolajno. Uspeh na zimskih olimpijskih dnevih jo dopolnil še s 6. mestom v slalomu. Na igrah je uspešno nastopal tudi Blaž Debeljak iz 3. g.

Čestitke vsem mladim slovenskim tekmovalcem!

Olimpijski dnevi mladih v Turčiji 2017

Olimpijski dnevi mladih v Turčiji 2017

Olimpijski dnevi mladih v Turčiji 2017 

Kati Ambrožič 3. na državnem prvenstvu v juduKati Ambrožič iz 2. a se je letos spet izkazala na športnem področju. Na letošnjem državnem prvenstvu v judu si s sestro Nušo delita tretje mesto.

Iskrene čestitke!

Kati Ambrožič 3. na državnem prvenstvu v judu

 

Številne medalje v plavanju


 
Od četrtka, 26. 1., do nedelje, 29. 1. 2017, je potekalo Državno prvenstvo v plavanju, kjer so nastopili trije naši dijaki. Gal Mladenović iz 3. a je osvojil osem medalj, 
Rok Pečar iz 1. a pa tri medalje (1. mesto prosto, kadeti na 800 m; 1. mesto prosto, kadeti na 1500 m; 2. mesto prosto, kadeti na 400 m). Val Wolte Sula iz 1. a je zasedel  6. mesto v prostem slogu v kategoriji kadeti na 50 metrov.

Rok Pečar na 1. mestu (prosto, na 800 m; kadeti) na Državnem prvenstvu v plavanjuIskrene čestitke!

 

Tina Cvetkovič je državna prvakinja v tenisu

 Med 20. in 24. 12. 2016 je v Ljubljani potekalo Državno zimsko prvenstvo Slovenije v tenisu do 18 let, kjer je naša gimnazijka Tina Cvetkovič iz 2. g prepričljivo osvojila naslov državne zimske prvakinje.
Tini za ta uspeh iskreno čestitamo!

 

3. mesto Kati Ambrožič na tekmovanjuČestitke naši dijakinji Kati Ambrožič iz 2. a, ki je na državnem prvenstvu srednjih šol v judu zastopala našo šolo in se uvrstila na odlično 3. mesto.
Zelo smo ponosni nanjo!

Kati Ambrožič je na državnem prvenstvu srednjih šol v judu zastopala našo šolo in se uvrstila na odlično 3. mesto 
2017
13
Dec

Ekokviz


V sredo, 13. 12. 2017, bo ob 13.20 v predavalnici potekalo šolsko tekmovanje iz Ekokviza. 

Najboljši trije d
2017
14
Dec

Skupne govorilne ure v decembru


Spoštovani starši in dijaki,
vabimo vas na skupne govorilne ure, ki bodo v četrtek, 14. decembra 2017, ob 18.00, v &scar
2017
21
Dec

Defibrilator


Obveščam vas, da je najbližji defibrilator (aparat za oživljanje v primeru zastoja srca) nameščen na steni Gorenjske banke z
Arhiv novic

 
Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica
Gorenjska cesta 13
4240 Radovljica

Tel: (04) 53 73 513
Fax: (04) 531 22 41
E-mail: egss.radovljica@guest.arnes.si
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
več o piškotkih
Prva slovenska odzivna šolska spletna stran ©  2013