T: (04) 53-73-513,
F: (04) 531-22-41

E:egss.radovljica@guest.arnes.si

Dijaške izkaznice

 
V naslednjem šolskem letu bomo začeli s postopnim uvajanjem Evropske mladinske kartice EYCA, ki bo nadomestila dosedanjo dijaško izkaznico. Tako bodo dijaki prvih letnikov že samodejno prejeli EYCA kartice z novimi ugodnostmi, dijaki višjih letnikov pa lahko brez problemov obdržite in uporabljate stare izkaznice brez dodatnih ugodnosti ali pa jih po potrebi (z doplačilom) zamenjate z novimi.

Cena dijaške izkaznice EMK je enaka ter za novo šolsko leto ostaja nespremenjena, in sicer 4,10 EUR + DDV. Cena letne nalepke tudi ostaja enaka: 0,15 EUR + DDV.
 
EYCA spodbuja mobilnost in osebnostni razvoj mladih, okoljsko in družbeno odgovornost ter skrb za večjo dostopnost dobrin mladim. EYCA s 1. junijem 2017 združuje preko 100 tisoč popustov in ugodnosti po Evropi, ravnokar pa smo presegli mejo 7 milijonov članov. Namen Evropske mladinske kartice ni zgolj in izključno ponujanje popustov in ugodnosti za mlade od 13. do 29. leta starosti, vendar posredovanje priložnosti za delo, pridobivanje izkušenj, prostovoljstvo, mobilnost in druge aktivnosti, ki jih odraščajoči mladi najbolj potrebujejo. Zaradi statusa v javnem interesu in neprofitnosti ima zavod Mobin (lastnik licence EYCA za naše teritorialno ozemlje) prednostno obravnavo pri različnih ministrstvih, občinah in drugih javnih ustanovah v Sloveniji, prav tako pa smo v večini primerov prva izbira mladih, ko gre za potovanja po Evropi.

Imetniki Evropske mladinske kartice imajo dostop do:
-  informacij o mladinskih tematikah in dogodkih preko medijev MOBINa (spletno mesto, e-novice, Facebook ter preko mobilne aplikacije),
-  preko 60 tisoč popustov in ugodnosti v Sloveniji in v 36 evropskih državah s področja kulture, neformalnega izobraževanja, prevozov, potovanj, nakupov, ogledov, tečajev ipd.,
-  sodelovanje pri različnih projektih in mednarodnih dejavnostih.
-  prostovoljnega dela (vodenje delavnic, pisanje novinarskih prispevkov, tehnična podpora, ipd.

Več o Mladinski evropski kartici in vse ugodnosti, ki jih prinaša, si lahko preberete na spletni strani http://www.mladinskakartica.si/ugodnosti.
2018
20
Dec

Ekskurzija v Francijo


Vabljeni na ekskurzijo v dolino Loare in v Pariz od ponedeljka, 24. junija 2019, do sobote, 29. junija 2019.
Prijavite se do četrtka,
2018
21
Dec

Kulturna prireditev

 
V petek, 21. 12. 2018, si bodo vsi dijaki s spremljevalci v Linhartovi dvorani v Radovljici ogledali film Lady Bird (94
Arhiv novic

 
Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica
Gorenjska cesta 13
4240 Radovljica

Tel: (04) 53 73 513
Fax: (04) 531 22 41
E-mail: egss.radovljica@guest.arnes.si
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
več o piškotkih
Prva slovenska odzivna šolska spletna stran ©  2013